středa 14. srpna 2013

6. týden

Po dodělání a ztvrdnutí základů jsme se konečně mohli vrhnout na přípravu a sestavení nosného sbíjeného skeletu stavby. Všemu předcházelo přesné naměření dřeva, sbití rámů na zemi a sehnání všeho materiálu. 

Problematické se ukázalo sehnání všech spojů ovšem velice nám pomohli: firma Ramirent Plzeň - firma půjčuje nářadí a nám speciálně prodali některé kousky a další zcela zdarma zapůjčili, SOTILA Plzeň se rozhodla podpořit nás všemi spoji na stavbu (ocelové pásky,  hřeby, hřebíky, vruty a závitové tyče), JAFHOLZ Rokycany nám výrazně levně prodal řezivo a KVH stropnice a se štěrkem nám pomáhali Lom Mítov CEMEX sand a s odvozem Senea Sp.Poříčí (ta se dokonce rozhodla odpustit nám poplatek za bagrování základů) - všem moc děkujeme a bez jejich pomoci bychom stavbu nepostavili.

Měli jsme tedy materiál - sbité rámy (svislé a vodorovné) - pročež jsme mohli postavit na betonových tvárnicích dřevěný vodorovný rám. Až o víkendu (kvůli dešti) jsme doupravili terén pod domem a začli vztyčovat svislé rámy. Poté už se začala stavba rýsovat a stačilo jen ztužit rámy roštem z fošen 60x60mm.

Nyní nás čeká dál ztužit stěny, práce bagru na pozemku, záklop podlahy a začátek krovu - krokve.











Žádné komentáře:

Okomentovat