pondělí 9. září 2013

10.týden

I když jsme za poslední dobu v tomto týdnu na stavbě nebyli tak často, stihli jsme proměnit dřevěnou konstrukci v reálný dům.

Mezi rošty stěn a do střechy jsme vložili tepelnou izolaci - skelnou vatu od společnosti Knauf ( http://www.knaufinsulation.cz ), kterou jsme od nich získali jako velice kvalitní materiál zbylý po větších zakázkách ve skladech (v celkové hodnotě za nové  21.656 Kč ). Ta se naštěstí velice dobře vkládá mezi stěny a práce utíká dost rychle. Během dne jsme tedy lehce vyplnili vnější rošt všech stěn (60mm) a z minulého týdne již měli hotovou střechu.

Dalšího dne jsme celý dům potáhli paropropustnou folií od společnosti Gutafol (pro nás za 10Kč za m2, nových 300m2 by stálo cca 7.500Kč). To sice šlo velice snadně, ovšem ve dvou to bylo docela náročné s lezením do vyšších částí domu. Přesto Izolace už je nyní z většiny chráněna proti dešti a větru. V této podobě ale může dům zůstat maximálně měsíc - pak by se střecha měla pokrýt střešní krytinou (pálená taška) a stěny prkenným obkladem.
Stále sháníme OSB desky a věříme, že nalezneme.

V dalším týdnu je v plánu podlaha, komín, některé opravy a již následující práce jako střecha nebo okna.














Žádné komentáře:

Okomentovat