pondělí 5. srpna 2013

5.týden

Na přelomu :: hraně :: července a srpna jsme nejdříve museli napravit následky pořádné bouře (stan a voda v základech). Dále se začalo s úpravami terénu pod budoucím domem (kam ještě přibude štěrk) a zkopáváním hroud hlíny okolo staveniště pro lehčí manipulaci se dřevem i navozením dalšího materiálu na pozemek. 
V pátek jsme dokončili seřezávání sloupků na 3,5m délky, ale největším výkonem bylo naložení a odvezení střešních tašek z vedlejší vesnice Struhaře. Odhadujeme, že nám rukama prošlo okolo 3,5 - 4 tun tašek. 

V sobotu jsme začali se zhotovováním rámů - první kus šel velmi pomalu, protože jsme se seznamovali s postupem výroby - dodělali jsme ho až v neděli ráno. Během neděle jsme však zlepšili postup natolik, že jsme zvládli jeden i do půl hodiny.

Bohužel v noci z neděle na pondělí se nad námi přehnala další bouře a my se museli dočasně evakuovat, poněvadž stan jsem tentokráte raději dobrovolně složili. 
V následujícím týdnu nejen doděláme svislé rámy, ale konečně je i budeme stavět a již tento týden se začne v Záluží rýsovat nový dům.











Žádné komentáře:

Okomentovat