neděle 21. července 2013

3.týden

Drazí přátelé a všichni , kdo nás podporujete,
je neděle -  je čas zhodnotit uplynulý týden - co se dělo, co se povedlo, co je hotovo a co případně ne. Fotek přidáme spoustu, proto vše popíšeme v tomto statusu, ať je to tu pohromadě.

V pondělí přijel na pozemek Vašek, Bára, Martin a Eliška. Ve čtyřech jsme ještě toho dne postavili veliký hangár, který je od této doby solidním zázemím a místem na spaní. 

V úterý se začal přisypávat štěrk do základů - lopatami a kolečkem prošlo asi 2,5 tuny kamení. Voda ze základů se musela vybrat kýblem. Ještě v úterý jsme začali stloukat zbylé 2/3 bednění na základové patky.

Ve středu přijela další pomoc - Iva a Ondra. Pokračovalo se v pracích na bednění. To se protáhlo asi až do půl desáté večerní - při umisťování bednění do výkopu a následném kontrolním přeměřování rozměrů půdorysu jsme zjistili, že je část vykopána nepřesně a tak jsme ještě překopávali a dosypávali štěrk na správných místech. Při kopání jsme našli zalomený kolík, podle kterého se mělo bagrovat:)

Ve čtvrtek ráno přijel Dominik a Tereza. Z Plzně Jakub přivezl vypůjčenou "žabku" -na udusávání a nivelační přístroj - tímto děkujeme firmě Signum Plzeň za zapůjčení.
Vyndali jsme bednění a začali udusávat - zde se ukázalo, proč je důležité vodu ze základové spáry odvést - žabka se v podmáčených částech štěrkem produsala až k vodě, bořila se a bahnem ohazovala obsluhu! Ve čtvrtek byly dokončeny práce na bednění, udusáno a téměř připraveno k betonování - také výrazně prokoukla oblast u plotu - ten byl narovnán a okolí vyčištěno od náletových stromků a kopřiv. Odpoledne odjela Bára, Eliška a Martin - díky za pomoc!

V pátek jsme zaházeli díry mezi bedněním, aby se bednění nerozpadlo po naplnění betonem. Moc jsme nestíhali, ale zaházeno bylo téměř vše - někde však málo. Ve 12:00 přijel mix s betonem. Už jsme tušili problém - skluz na beton měl 3 metry - nejvzdálenější patky byly ještě o téměř 6 metrů dál. Obávali jsme se, že budeme nuceni všechny nedosažitelné patky obsloužit kolečkem. Tento strach v nás zmobilizoval důvtip a tak jsme - už po druhé (prve to bylo při vylévání vody) - použili dlouhý plech na pozemku a udělali improvizovanou nálevku na beton. Při lití plech neskutečně těžkl a tak bylo nutno rychle beton posouvat lopatou. V jednu hodinu musel odjet Jakub, Iva a Ondra - díky jim za všechnu pomoc. Betonování celkem trvalo cca 2 hodiny - velký dík patří Panu Betonáři - se vším nám pomohl a vždy přesně odhadl potřebné množství a tím nám ulehčil práci. Poděkovat bychom chtěli firmě Instav Bau s.r.o. - ta nám dala a dovezla 4 kubíky betonu. V příštím týdnu zveřejníme, kolik by betonování stálo peněz, nebýt tohoto daru. Večer už jsme pouze polili patky vodou a padli vyčerpáním:)

V sobotu ráno přivezl Jakub snídani a také přijel Vlasta. Čekalo nás zasypávání a srovnávání terénu okolo patek. Vysoké pracovní tempo vydrželo až do 15 hodin, kdy jsme si dali oběd a poté už to tak "nehrotili". V neděli jsme odpočívali v Plzni: zašli do galerie 13 a Masné krámy (ZG) a připravovali plán i síly na další týden.


















Žádné komentáře:

Okomentovat