pondělí 19. srpna 2013

7.týden
V sedmém týdnu stavby Hrany znovu stoupaly teploty na maximum, ale to nás nezastavilo ani tentokrát. Poté co jsme postavili rámy, přišlo na řadu laťování dvou příčných stěn.

Vše jsme připevňovali vruty a vznikla nám pevná konstrukce po které se dalo jednoduše lézt. Ve středu a ve čtvrtek jsme pak postavili podélné stěny (kratší) stojící na sloupkách 140 / 60, kdy na východní straně vznikl otvor na okno do návsi.

Ostatní otvory a překlady do všech místností jsme dodělali o víkendu a v neděli se ještě ztužila celá konstrukce věncovou fošnou po obvodu stavby. Kulturní premiérou bylo naše skromné letní kino, kdy jsme promítali na prostěradlo přímo v domečku a poté jsme jako první v domečku přespali (i přes nepříjemnou zimu k ránu).

Nyní - když máme hotovou kompletní dřevěnou konstrukci, nás čeká nejdříve postavit krov a po stěnách dát paropropustnou folii. V úterý by nám měla společnost Knauf přivést minerální vlnu - tepelnou izolaci, kterou stěny vyplníme. ty již koncem týdne zatlučeme i z vnitřní strany a z " japonského altánu" vznikne hrubá podoba stavby v plné hmotě.









Žádné komentáře:

Okomentovat