sobota 24. srpna 2013

8.týden


Přes den vedro a v noci chladno - počasí si s námi hrálo a my si hráli s dřevem na přípravou krovu - hran - na . Nikdo z nnás jsme předtím krov nikdy nedělali a tak to byla opravdová - opravdová výzva podložená dlouhými matematickými sezeními nad scatch upem , papírem s tužkou a tisícem obrázků blíže či vzdáleněji připomínajících krov (nebo pěkné áčko). 

Úterý byl den příprav, kdy jsme zajeli pro kanalizace do firmy Bravosmat u Hřbitovní ulice v Plzni - děkujeme za podporu a darování trubek (i plno užitečných rad). Poté jsme těsně před zavírací doou vyzvědli dřevo na krov v rokycanském Jafholzu a vyrazili na pozemek, kde na nás již delší dobu čekal nový kamarád-dobrovolník Jindra Franta a večer jsme pouze dodělali pozednici - věncovou fošnu.

Středešní ráno již bylo ve znamení měření a počítání, přijeli manželé Němcovi a odpoledne Irča. Přesto první pokus byl nepřesný o 5cm a večer jsme se vrátili zpět k tužce , papíru , sinům a cosinům.

Ve čtvrtek jsme si byli mnohem jistější a Ota Neumann se pustil do bravůrní tesařské práce - celý den jsme (nakonec ručně) řezali a dlabali výseky na pozednici a znovu měřili krokve. Navíc večer nám přivezli další dodávku dřeva z JAFholzu (děkujeme za prima přístup a dar dopravy) a izolaci z Knaufu (pan řidič jel až z Teplic a stihl to parádně) - moc děkujeme za další velký velký dar - vyčíslení opravdové ceny pak zveřejníme. Přístup z Knaufu byl úžasný a společně jsme našli tu nejvhodnější cestu pro náš projekt.

V pátek na pozemku byl i Vlasta a vrhli jsme se na krov. Za dunění motoru bagru z Alimexu, který vykopal odvodňovací strouhu na poli a zároveň svolil, že nám vykope drenáž s kanalizací a septikem - moc děkujeme Alimexu Těnovice.
A v pátek večer - už to vypadá jako dům - najednou se styčili krokve a kleštiny a "ecce dům". O víkendu vše doděláváme a v pondělí již budeme dávat na stěny paropropustnou zábranu a dovnitř dávat izolaci.

Na viděnou v Záluží












Žádné komentáře:

Okomentovat